24. Republička smotra Učeničkih zadruga


Republička smotra Učeničkih zadruga otvorena je 21. maja.
Naj smotri Učeničkih zadruga učestvuju sledeće škole:
- Osnovna škola ,,Ratko Pavlović Ćićko”, iz Prokuplja,
- Osnovna škola ,,Branko Radičević”, iz Stapara,
- Tehnička škola ,,Rade Metalac”, iz Leskovca,
- Osnovna škola ,,Sveti Sava” iz Vladičinog Hana,
- Specijalna škola sa domom učenika ,,Bubanj”, iz Niša,
- Osnova škola,,Jožef Atila”, iz Bogojeva,
- Osnovna škola ,,Nestor Žučni”, iz Lalića,
- Osnovna škola ,,Branko Radičević”, iz Odžaka,
- Osnovna škola ,,Kosta Stamenković”, iz Srpskog Miletića,
- Osnovna škola ,,Vuk Karadžić”, iz Deronja,
- Hemijsko-tehnološka škola, iz Subotice,
- Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj”, iz Subotice i škola domaćin:
- Osnovna škola ,,Matija Gubec” iz Tavankuta.
24. Republička smotra Učeničkih zadruga je počela svečanim programom koji su pripremili nastavnici i učenici škole domaćina. Program su uveličale i učenice u narodnim nošnjama, koje su držale transparente sa nazivima škola učesnica. Na početku programa prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić, kao i predsednik Učeničkih zadruga Slobodan Popović.
Nakon svečanog prijema, otvaranja smotre Učeničkih zadruga i ručka, gosti su imali priliku da učestvuju u radioncama: „Roljanje" i Slamarskoj radionici.
Sve učenike, sutra (u subotu - 22. maja), očekuje izložba učeničkih radova i novi doživljaji. Pogledajte galeriju slika

Tekst: Slađana Knežević

Drugog dana Republičke smotre Učeničkih zadruga, na Etno salašu Balažević, je održana izložba radova na kojoj su posetioci mogli razgledati, ali i kupiti za sebe i svoje bližnje, neke od umetničkih radova, koji nastaju u spretnim rukama kreativnih učenika.
U Domu kulture Tavankut školski hor je otpevao pesmu Panonski mornar Đorđa Balaševića, a talentovani glumci, školske dramske grupe, oživeli su predstavu Mali princ, kojom je zatvorena 24. Republička smotra Učeničkih zadruga.
Direktorica škole, Stanislava Stantić Prćić, zahvalila se svim prisutnim na učestvovanju i izrazila nadu za buduću saradnju i negovanje stečenih prijateljstava.
Nagrade je podelio, i publici se obratio, predsednik Saveza Učeničkih zadruga Slobodan Popović, koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom, kao i predanošću škole domaćina.
Za sve učesnike organizovan je ručak u kabinetu Muzičke kulture, a potom je usledio rastanak ispunjen setom zbog onoga što je prošlo, ali i iščekivanjem zbog budućih druženja. Pogledajte galeriju slika

Ostavite odgovor