A Tanulószövetkezetek XXIV Köztársasági Szemléje


Május 21-én Tavankuton megnyitották a Tanulószövetkezetek Köztársaság Szemléjét.
A szemlén a következő iskolák vesznek részt:
- „Ratko Pavlović Ćićko" Általános Iskola, Prokuplje,
- Stapari „Branko Radicevič" Általános Iskola,
- Leskovac „Rade Metalac" technikum
- Vladičin Han „Sveti Sava" Általános Iskola,
- Speciális vértanúiskola „Bubanj", Nis,
- „József Attila" Általános Iskola, Bogojevó,
- „Nestor Žučni" Általános Iskola, Lalić,
- „Branko Radicevic" Általános Iskola Odžaci,
- „Kosta Stamenkovic" Általános Iskola, Srpski Miletić,
- Deronje „Vuk Karadžić" Általános Iskola,
- Vegyészeti-Technológiai Iskola, Szabadka,
- A szabadkai „Jovan Jovanović Zmaj" Általános Iskola,
és a házigazda:
- „Matija Gubec" Általános Iskola, Tavankut.
A szemle ünnepélyes programmal kezdődött, amelyet a házigazda iskola tanárai és diákjai készítettek. A programot még szebbé tették a népviseletbe öltözött diákok, akik táblákat tartottak fel a résztvevő iskolák elnevezéseivel. A program elején az iskola igazgatója, Stanislava Stantić Prćić köszöntötte a Diákszövetkezetek igazgatóját, Slobodan Popovićot.
Az ünnepélyes fogadás, a Diákszövetkezetek szemléjének megnyitása és ebéd után a vendégeknek lehetőségük volt részt venni a következő műhelyekben: „Mángoló" és Szalmakészités műhely.
Holnap (szombat - május 22.) diákmunkákból álló kiállítás várja a hallgatókat. Lásd a képgalériát

A Tanulószövetkezetek Köztársasági Szemléjének második napján, az Etno-Farm Balažević-ben olyan kiállítást rendeztek, amelyet a látogatók megnézhettek, de vásárolhattak maguknak a szorgosan összeállított műtárgyakból, amelyeket az ügyes tanulók készítettek.
Az iskola énekkara a Tavankúti kultúrotthonban előadta Đorđe Balažević Panonski mornar cimű dalát, a drámai szakkör tehetséges tanulói pedig felevenitették a Kis herceg cimű szinjátékot, amellyel lezárult a Tanulói Szövetkezetek Köztársasági Szemléje.
Az iskola igazgatója, Stanislava Stantić Prćić megköszönte a jelenlévők részvételét, és reményét fejezte ki a jövőbeni együttműködésre és a megszerzett barátságok ápolására.
A díjakat átadta, a hallgatóságot pedig a Diákszövetkezetek Szövetségének elnöke, Slobodan Popović köszöntötte, aki elégedettségét fejezte ki a szervezéssel és a házigazdák elhivatottságával kapcsolatban.
Ezt követően ebédet szerveztek a zenekabinettben minden résztvevő számára, majd búcsút vettek egymástól, annak a reményében, hogy a jövőben ismét folytatni fogják ezt az eredményes együttműködést. Lásd a képgalériát

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?