XXIV Republička smotra Učeničkih zadruga


Republička smotra Učeničkih zadruga otvorena je 21. maja.
Naj smotri Učeničkih zadruga učestvuju sledeće škole:
- Osnovna škola ,,Ratko Pavlović Ćićko”, iz Prokuplja,
- Osnovna škola ,,Branko Radičević”, iz Stapara,
- Tehnička škola ,,Rade Metalac”, iz Leskovca,
- Osnovna škola ,,Sveti Sava” iz Vladičinog Hana,
- Specijalna škola sa domom učenika ,,Bubanj”, iz Niša,
- Osnova škola,,Jožef Atila”, iz Bogojeva,
- Osnovna škola ,,Nestor Žučni”, iz Lalića,
- Osnovna škola ,,Branko Radičević”, iz Odžaka,
- Osnovna škola ,,Kosta Stamenković”, iz Srpskog Miletića,
- Osnovna škola ,,Vuk Karadžić”, iz Deronja,
- Hemijsko-tehnološka škola, iz Subotice,
- Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj”, iz Subotice i škola domaćin:
- Osnovna škola ,,Matija Gubec” iz Tavankuta.
XXIV. Republička smotra Učeničkih zadruga je počela svečanim programom koji su pripremili nastavnici i učenici škole domaćina. Program su uveličale i učenice u narodnim nošnjama, koje su držale transparente sa nazivima škola učesnica. Na početku programa prisutne je pozdravila direktorica škole Stanislava Stantić Prćić, kao i predsednik Učeničkih zadruga Slobodan Popović.
Nakon svečanog prijema, otvaranja smotre Učeničkih zadruga i ručka, gosti su imali priliku da učestvuju u radioncama: „Roljanje" i Slamarskoj radionici.
Sve učenike, sutra (u subotu - 22. maja), očekuje izložba učeničkih radova i novi doživljaji. Sie sehen sich die Bildergalerie an

Drugoga dana Državne smotre učeničkih zadruga na Etno salašu Balažević održana je izložba radova na kojoj su posjetitelji mogli razgledati, ali i kupiti za sebe i svoje bližnje, neke od umjetnina koje nastaju u spretnim rukama kreativnih učenika.
U Domu kulture Tavankut školski zbor izveo je pjesmu Panonski mornar Đorđa Balaševića, a talentirani glumci školske dramske skupine oživjeli su predstavu Mali princ kojom je zatvorena XXIV. Državna smotra učeničkih zadruga.
Ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić zahvalila je svima prisutnima na sudjelovanju te iskazala nadu za buduću suradnju i njegovanje stečenih prijateljstava.
Nagrade je podijelio te se publici obratio i predsjednik Saveza učeničkih zadruga Slobodan Popović koji je iskazao zadovoljstvo organizacijom te predanošću domaćina.
Za sve sudionike organiziran je ručak u kabinetu Glazbene kulture, a potom je uslijedio rastanak ispunjen sjetom zbog onoga što je prošlo, ali i iščekivanjem zbog budućih druženja. Sie sehen sich die Bildergalerie an

Schreibe einen Kommentar