Gosti iz Zagreba u našoj školi

U ponedeljak 07. oktobra je našu školu posetila delegacija iz Zagreba predvođena predsednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Dragom Prgometom.
Bila je to prilika za razgovor o perspektivama i mogućnostima budućih vidova saradnje o kojima se razgovaralo, na za tu priliku organizovanom okruglom stolu, u kome su učestvovali: Stanislava Stantić Prćić, direktorica škole - kao domaćin susreta, Drago Prgomet - predsednikom Gradske skupštine Grada Zagreba, Tivadar Bunford - predsednik Skupštine Grada Subotice, Đula Ladocki - sekretar Skupštine Grada Subotice, Velimir Pleša - generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Lazar Cvijin - predsednik Izvršnog odbora HNV-a, Jasmina Stevanović - rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Grada Subotice, Ljiljana Dulić - direktorica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Mirjana Stevanović - direktorica Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice i Ivan Stipić - direktor Osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Subotice. Prve mogućnosti saradnje s tavankutskom i subotičkim školama u projektu „Međunarodna škola tehničkih veština“ predstavili su Josip Troha, kao glavni koordinator projekta, Ivan Jurić, potpredsednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i Tomislav Stipanović, predsednik International Plastic Modelers' Asocciation Croatia.
U nastavku protokola učesnici su razgledali školu, a s posebnim zanimanjem obišli su kabinet Tehničke kulture koji je, zahvaljujući donacijama Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske, opremljen savremenim mašinama i alatima, kao što su: Unimat basic, višenamenski alat za obradu drveta, mBot roboti, micro:bitovi i 3D printer - Creality Ender 3 pro. Upravo zahvaljujući ovakvoj opremi tavankutski učenici u nastavi upoznaju najsavremeniju tehnologiju i ostvaruju zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima iz tehničke kulture.
Dogovorena saradnja će ovakvu nastavu još unaprediti, a učenicima i nastavnicima pružiti priliku za upoznavanje i razmenu iskustava s učenicima i kolegama iz Hrvatske i drugih zemalja uključenih u predstavljeni projekat.

Vidi galeriju slika
Pogledaj video zapis
Pogledaj video zapis 2

Ostavite odgovor