Gosti iz Zagreba u posjetu školi

U ponedjeljak 7. listopada našu je školu posjetila delegacija iz Zagreba predvođena predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Dragom Prgometom.
Bila je to prilika za razgovor o perspektivama i mogućnostima budućih suradnja o kojima se razgovaralo, na za tu prigodu organiziranome okruglom stolu, a kojemu su sudjelovali: Stanislava Stantić Prćić, ravnateljica škole - kao domaćin susreta, Drago Prgomet - predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Tivadar Bunford - predsjednik Skupštine Grada Subotice, Gyula Ladóczki - sekretar Skupštine Grada Subotice, Velimir Pleša - generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Lazar Cvijin - predsjednik Izvršnoga odbora HNV-a, Jasmina Stevanović - voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Grada Subotice, Ljiljana Dulić - ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Mirjana Stevanović - ravnateljica Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice i Ivan Stipić - ravnatelj Osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Subotice. Prve mogućnosti suradnje s tavankutskom i subotičkim školama u projektu „Međunarodna škola tehničkih vještina“ predstavili su Josip Troha, kao glavni koordinator projekta, Ivan Jurić, dopredsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i Tomislav Stipanović, predsjednik International Plastic Modelers' Asocciation Croatia.
U nastavku protokola sudionici su razgledali školu, a s posebnim zanimanjem obišli su i kabinet Tehničke kulture koji je zahvaljujući donacijama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske opremljen suvremenim strojevima i alatima kao što su Unimat basic, višenamjenski stroj za obradu drva, mBot roboti, micro:bitovi i 3D printer Creality Ender 3 pro. Upravo zahvaljujući ovakvoj opremi tavankutski učenici u nastavi upoznaju najsuvremeniju tehnologiju te ostvaruju zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima iz tehničke kulture.
Dogovorena suradnja ovakvu će nastave još unaprijediti, a učenicima i nastavnicima pružiti priliku za upoznavanje i razmjenu iskustava s učenicima i kolegama iz Hrvatske i drugih zemalja uključenih u predstavljeni projekt.

Tekst: Sanjin Ivašić

Vidi galeriju slika
Pogledaj video zapis
Pogledaj video zapis 2

Odgovori