Dan ružičastih majica – natjecanje

Učenici su naše škole, u srijedu 4. ožujka, sudjelovali u natjecateljskom programu povodom obilježavanja Dana borbe protiv vršnjačkoga nasilja, koji je u svijetu poznat kao „Dan ružičastih majica“ (Pink Shirt Day). Osnovna škola „Jovan Mikić“ iz Subotice, po drugi je put, organizirala ovaj događaj pod geslom „Tvoj drug te moli: Ne vređaj - to boli“, što je bila i tema natječaja.
Na natjecanju su sudjelovale sljedeće Osnovne škole: „Jovan Mikić“, „Ivan Goran Kovačić“, „Sečenji Ištvan“, „Sonja Marinković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Subotice, „Matija Gubec“ iz Tavankuta i „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka.
Od devet prikazanih točaka izvedenih u natjecateljskom djelu programa, učenici naše škole osvojili su prvo mjesto izvođenjem dramskoga prikaza pod nazivom „Nek svud’ ljubav sja“, uz glazbeni broj. Autorica je teksta Aleksandra Antal, učenica 8. b razreda naše škole. Učenike su pripremale: Slađana Knežević - nastavnica srpskoga jezika i Danijela Radnić - koordinatorica Učeničkoga parlamenta.
Drugo mjesto osvojio je učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandar Macura koji je izveo glazbeni broj „Verujem, ne verujem“. Ovu je točku pripremila Dragana Sinobad - nastavnica glazbene kulture.
Treće su mjesto osvojili učenici sedmih razreda iz Osnovne škole „Jovan Mikić“ koji su izveli dramski prikaz „Ne dozvoli da budem meta“. Autor je scenarija Jelena Damjanović, učenica 7. a odjela. Mentorica učenika nastavnica je srpskoga jezika Snežana Čutura.
Čestitamo svim sudionicima, a posebno nagrađenim učenicima i njihovim mentorima.
Pogledajte Galeriju slika i pogledajte predstavu Nek svud' ljubav sja.

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori