Dječji tjedan

Početak obilježavanja Dječjega tjedna, obilježavanje Međunarodnoga dana djeteta i Svjetskoga dana učitelja

U ponedjeljak, 5. listopada, svečano je počelo obilježavanje Dječjega tjedna. Članovi Učeničkoga parlamenta samoinicijativno su odredili da početak Dječjega tjedna obilježi aktivnost „Zamjene uloga“, koju svi učenici posebno vole. Svatko od učenika imao je priliku u prvomu se danu Dječjega tjedna okušati kao nastavnik, učitelj, tajnik, računovođa, psiholog, ravnatelj, pravnik, majstor ili spremačica. Svi su učenici radosno nosili svoje uloge, savjesno odgovarajući na postavljene zadatke i izazove. Učenicima je najzanimljivija bila zamjena uloga s nastavnicima gdje su dobili priliku predavati gradivo i propitivati svoje prijatelje. Učenici su uživali i svi su pokazali izniman talent u okviru aktivnosti.
Članovi Učeničkoga parlamenta uredili su ulazni pano u školi i na taj način obilježili Svjetski dan učitelja i Međunarodni dan djeteta - 5. listopada. U izradi plakata za ulazni pano sudjelovali su i učenici iz područne škole iz Gornjega Tavankuta, dok su učenici nižih razreda povodom Svjetskoga dana učitelja crtali svoje učiteljice. Na velikomu odmoru parlamentarci su upoznali učenike viših razreda s pravima djeteta.

Prijevod: Morena Rendulić

Trećeg dana Dečije nedelje organizovan je online kviz sa učenicima viših odeljenja na temu ,,Poznavanje dečjih prava i upoznavanje sa informacijama o virusu Covid -19“.
Učenici viših razreda su popunili online upitnik koji su im prosledile odeljenjske starešine.
U izradi online kviza učestvovale su nastavnice Ljiljana Jurčak, Danijela Radnić i Slađana Knežević. Nakon objedinjenih rezultata kviza formiran je spisak učesnika online upitnika. Na velikom odmoru, uz prisustvo psihologa škole Dragane Miranović i nastavnica Danijele Radnić i Slađane Knežević, kao i učesnika kviza, izvučen je srećan dobitnik - random aplikacijom. Nagradu za pobednika kviza, obezbedila je naša škola. Pobednica kviza je Dunja Juhas, učenica 5.a odeljenja.
Pohvaljujemo sve učenike na učešću i pokazanom znanju, a pobednici čestitamo na osvojenoj nagradi.
Članovi Učeničkog parlamenta naše škole su, petog dana Dečije nedelje, zajedno sa direktoricom škole Stanislavom Stantić Prćić i nastavnicom Danijelom Radnić, sada već tradicionalno, posetili svoje male drugare u vrtiću „Petar Pan“... Pročitaj više


Povodom Dječjega tjedna i Međunarodnoga dana djeteta, učenici nižih razreda crtali su kredama po asfaltu, a tema je bila Podjeljena sreća.

Prijevod: Morena Rendulić

Drugog dana Dečje nedelje učenici nižih razreda u Donjem Tavankutu su imali fizičke aktivnosti kojima su razvijali svoje motorička znanja, sposobnosti, koordinaciju i brzinu.
Kretali su se po iscrtanim oblicima na betonu. Kako su oblici bili u vidu raznih linija to je bio izvrstan primer korelacije sa predmetom - Matematika.
Svaki učenik je više puta „prošao“ nacrtani poligon.
Zabavili su se, a i pokrenuli svoje telo.
Trećeg dana Dečije nedelje u našoj školi je organizovana izložba igračaka. Učenici su doneli po nekoliko svojih igračaka, zatim su prošetali po svim učionicama i razgledali donete igračke.
S obzirom na epidemiološku situaciju, učenici nisu mogli da razmenjuju igračke.
Četvrti dan je bio posvećen Omiljenoj knjizi. Svi učenici su doneli svoju omiljenu knjigu, a neki od njih su ispričali zašto im je baš ta knjiga omiljena.
Petog dana su učenici pravili slike od jesenjeg lišća. Tema njihovih radova je, uglavnom, bila - motivi iz životinjskog sveta.
Ideje za neke životinje su našli i u svojoj mašti.

Pogledajte galeriju slika

Odgovori