GO-CAR-GO PLUS 2023.

Međunarodni susret GO-CAR-GO PLUS 2023., održan je u srijedu, 24. svibnja, na školskom terenu Školskog centra Ptuj u Sloveniji.
Natjecateljsku ekipu naše škole činili su učenici: Dunja Juhas, Ivona Ivošević, Bojana Đukić i Dušan Ištvanov (7.a) i Nikola Vajhand (7.b).
Susret je nastavak prošlogodišnje suradnje, kada smo bili sudionici u okviru Erasmus+ projekta. Na natjecanju automobila na električni pogon bilo je prisutno šest timova (5 iz Republike Slovenije i mi - iz Republike Srbije). Učenici su se natjecali u tri različite vožnje (discipline) na poligonu: brza utrka, slalom i kružna utrka. U sve tri discipline učenici naše škole osvojili su drugo mjesto. Izgled i funkcionalnost automobila ocjenjivala je posebna komisija sastavljena od profesora Školskog centra iz Ptuja, a također su i učeničke ekipe ocjenjivale tri najbolja automobila.
Nakon natjecateljskog dijela, održano je svečano zatvaranje i dodjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i nagrade, a automobil naše škole - RED (Rear Engine Dragster), dobio je i priznanje za estetski izgled automobila.

Prijevod: Ivan Mikulić

Odgovori