Međunarodna kolonija mladih u Ernestinovu

Ernestinovo 2023.

Sudjelovali smo na 20. Međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu u Republici Hrvatskoj.
Koloniju je otvorila načelnica općine Ernestinovo, a tema kolonije je bila Moje utočište. U radu su sudjelovali, kao polaznici, voditelji i gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Drugog dana, nakon radionica, popodne smo proveli u Osijeku, posjetili katedralu, obišli park, kupili suvenire... Poslednjeg dana, imali smo priliku vidjeti sve uradke s radionica, a dramska i plesna grupa su prikazale što su naučile na koloniji prigodom svečanog zatvaranja. Koloniju je zatvorila pročelnica za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul.
Puni lijepih dojmova krenuli smo kući. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Ivana Vuković


Ernestinovo 2022.

Od 19. do 21. travnja, prisustvovali smo Međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu. Našu su školu predstavljale učenice: Antonija Vujić, Elena Suknović i Jovana Tumbas Loketić, koje su stvarale pod mentorstvom profesora, akademskoga slikara - Atile Adama, u slikarskoj radionici. Nastupom plesnoga studija SHINE i pozdravnim govorom načelnice općine Ernestinovo, otvorena je 19. Međunarodna kolonija mladih - Ernestinovo 2022.
Tema kolonije bila je Bajka, a bajku smo vidjeli i doživjeli u svim radionacama - Osnovne škole „Ernestinovo”: keramičkoj, kiparskoj, slikarskoj, dramskoj, plesnoj, filmskoj, glazbenoj i 3D grafici. Mali, vješti, dječji prstići učinili su da - baš sve, izgleda bajkovito. U radu su, kao polaznici, voditelji ili gosti, sudjelovali učenici iz Slovenije, Njemačke i Srbije.
Drugoga dana, nakon radionica, popodne smo proveli u Osijeku, gdje smo vidjeli prethodnicu Facebooka i Instagrama (Kibicfenster), saznali zašto se valuta Hrvatske naziva „kuna“, posjetili promenadu, katedralu, obišli park, kupili suvenire...
U četvrtak, na zatvaranju kolonije, imali smo priliku vidjeti sve eksponate s radionica, a glazbena, dramska i plesna radionica sudjelovale su u završnoj svečanosti. Puni dojmova, krenuli smo kući. Stekli smo nova iskustva, znanja i prijateljstva. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Bruno Dronjić

Odgovori