Međunarodna kolonija mladih u Ernestinovu

Ernestinovo 2023.

Učestvovali smo na 20. Međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu u Republici Hrvatskoj.
Koloniju je otvorila načelnica opštine Ernestinovo, a tema kolonije je bila Moje utočište. U radu su učestvovali, kao polaznici, voditelji i gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Drugog dana, nakon radionica, popodne smo proveli u Osijeku, posetili katedralu, obišli park, kupili suvenire... Poslednjeg dana, mogli smo videti sve što je urađenno na radionicama, a dramska i plesna grupa su prikazale šta su naučile na koloniji povodom svečanog zatvaranja. Koloniju je zatvorila sekretarka za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije - Miranda Glavaš-Kul.
Puni lijepih utisaka krenuli smo kući. Pogledajte galeriju slika.


Ernestinovo 2022.

Od 19. do 21. aprila, smo prisustvovali Međunarodnoj koloniji mladih u Ernestinovu. Našu školu predstavljale su učenice: Antonija Vujić, Elena Suknović i Jovana Tumbas Loketić, koje su stvarale pod mentorstvom profesora, akademskog slikara - Atile Adama, u slikarskoj radionici.
Nastupom plesnog studija SHINE i pozdravnim govorom načelnice opštine Ernestinovo, otvorena je 19. Međunarodna kolonija mladih - Ernestinovo 2022. Tema kolonije bila je Bajka, a bajku smo videli i doživeli u svim radionacama - Osnovne škole „Ernestinovo”: keramičkoj, kiparskoj, slikarskoj, dramskoj, plesnoj, filmskoj, muzičkoj i 3D grafici. Mali, vešti, dečiji prstići učinili su da - baš sve, izgleda bajkovito. U radu su, kao polaznici, voditelji ili gosti, učestvovali učenici iz Slovenije, Nemačke i Srbije.
Drugog dana, nakon radionica, popodne smo proveli u Osijeku, gde smo videli prethodnicu Facebooka i Instagrama (Kibicfenster), saznali zašto se valuta Hrvatske naziva „kuna“, posetili promenadu, katedralu, obišli park, kupili suvenire... U četvrtak, na zatvaranju kolonije, imali smo priliku videti sve eksponate s radionica, a muzička, dramska i plesna radionica učestvovale su u završnoj svečanosti.
Puni utisaka krenuli smo kući. Stekli smo nova iskustva, znanja i prijateljstva. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Anita Kopilović

Ostavite odgovor