Autizmus napja

Tanulóink „Kitárták szárnyaikat egy körre"

Április 2-án ünnepeljük az Autizmussal élők Világnapját, diákjaink egész héten részt vesznek ezt a napot jelző foglalkozásokon.
A korai diagnózis, kezelés, az oktatásba és a foglalkoztatásba való beilleszkedés kulcsfontosságú az autista gyermekek és felnőttek számára.
A „Dr. Svetomir Bojanin" általános iskola és a középiskola, valamint az iskolaközpont a "Dositej Obradović" diákotthonnal közösen ünnepelték ezt a napot a Galerija szálloda átriumában „Adj szárnyakat egy körre" szlogennel.
Iskolánk tanulói ellátogattak az ellenőrző pontokhoz, és egy kicsit bepillanthattak az autista gyerekek világába. Ennek alkalmával hang-, vizuális, szaglási és egyéb stimulációkkal próbálták megérezni, hogyan érzik magukat az autizmussal élők a bevásárlóközpontban, az utcán a mindennapi és a leghétköznapibb tevékenységek végzése közben, de készítettek egy szenzoros palackot is kedvencüknek. autista gyerekek játéka.
A diákok nagy empátiát, toleranciát fejeztek ki, és arra a következtetésre jutottak, hogy a sokszínűség egyenlővé tesz bennünket.

Az iskola munkatársai: „Az autizmus nem választás, hanem az elfogadás"

A diákszövetkezet a „Szívhangok – Szabadka” fogyatékkal élők klubjának helyiségeiben műhelymunkát szervezett a kék húsvéti tojások szalmával történő díszítéséről.
Az egész környezet és a résztvevők kékben voltak, ami nem véletlen. A kék az autista emberekkel való barátság színe, a nyugalom és az elfogadás színe. Az a fontos, hogy elfogadjuk, hogy az autizmus nem választás, hanem egy életforma.
Csodálatos délutánt töltöttünk, feldíszítettünk egy sarkot mindannyiunk számára, és csodálatosan jól éreztük magunkat.

Lásd a képgalériát.

Fordítás: Ibolja Vitasović

Vélemény, hozzászólás?