Školska slava

Slaveći obrazovanje, tradiciju i duhovnost naša škola je obeležila školsku slavu Svetog Savu. Program je započeo Svetosavskom himnom u izvođenju školskog hora, a pod vođstvom nastavnika Bele Anišića.
Nakon što je otac Veljko Vasiljev osveštao kolač, direktorica je pozdravila prisutne i predstavila prvog kuma školske slave - Slobodana Miloševa, direktora preduzeća „Čistoća i zelenilo”.
Navodeći da su pouke učitelja i nastavnika svetionik u obrazovanju i vaspitanju mladih naraštaja, direktorica je ukazala na značaj jedne takve žene - učiteljice Rozike Vuković, čije ime nosi i ulica pored škole u Ljutovu.
Kako bi uveličali program, učenici koji su nagrađeni na Festivalu „Minja Subota”, Katarina i Luka Mamužić, izveli su pesmu Nikole Hercigonje „Tiho, tiše” odnosno „Deca su ukras sveta” Minje Subote.
Učenici nižih razreda iz Ljutova izveli su recital o Svetom Savi, kojim su nas podsetili ne samo na biografiju ovog svetitelja već i na prioritete kojima bismo se trebali rukovoditi u našim molitvama i željama.
Dramska sekcija pripremila je predstavu po legendarnoj priči Sveti Sava i seljak bez sreće, a školski tamburaški sastav izveo je „Momačko kolo”.
Članovi dramske sekcije nastupiće sa ovom predstavom u Dečjem pozorištu u Subotici, u okviru Dečjih svetosavskih dana, koje organizuje Osnovna škola „Matko Vuković”, sa željom da slede primer Svetog Save, koji nadahnjuje na sticanje znanja, negovanje ljubavi i širenje međusobnog poštovanja. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Nevena Ivić

Ostavite odgovor