Školska slava

Slaveći obrazovanje, tradiciju i duhovnost naša škola obilježila je školsku slavu Svetog Savu. Program je započeo Svetosavskom himnom u izvođenju školskog zbora, a pod vodstvom nastavnika Bele Anišića.
Nakon što je otac Veljko Vasiljev posvetio kolač, ravnateljica je pozdravila prisutne i predstavila prvog kuma školske slave - Slobodana Miloševa, direktora poduzeća „Čistoća i zelenilo”.
Navodeći da su pouke učitelja i nastavnika svjetionik u obrazovanju i odgoju mladih naraštaja, ravnateljica je ukazala na značaj jedne takve žene - učiteljice Rozike Vuković, čije ime nosi i ulica pokraj škole u Ljutovu.
Kako bi uveličali program, učenici koji su nagrađeni na Festivalu „Minja Subota”, Katarina i Luka Mamužić, izveli su pjesmu Nikole Hercigonje „Tiho, tiše” odnosno „Djeca su ukras svijeta” Minje Subote.
Učenici nižih razreda iz Ljutova izveli su recitaciju o Svetom Savi, kojim su nas podsjetili ne samo na biografiju ovog sveca već i na prioritete kojima bismo se trebali rukovoditi u našim molitvama i željama.
Dramska skupina pripremila je predstavu po legendarnoj priči „Sveti Sava i seljak bez sreće”, a školski tamburaški sastav izveo je „Momačko kolo”.
Članovi dramske skupine nastupit će s ovom predstavom u Dječjem kazalištu u Subotici, u okviru Dječjih svetosavskih dana, koje organizira Osnovna škola „Matko Vuković”, sa željom da slijede primjer Svetog Save, koji nadahnjuje na stjecanje znanja, njegovanje ljubavi i širenje međusobnog poštovanja. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

Odgovori