Dario i Festival filma na Paliću

Na Evropskom filmskom festivalu na Paliću uzeće učešće i naš učenik Dario Vojnić Hajduk (odnedavno srednjoškolac), koji je saradnik na projektu „FILMY – Filmska umetnost povezuje mlade ljude“.
Projekat FILMY zajednički realizuju Otvoreni univerzitet iz Subotice i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina u Mađarskoj.
U okviru Festivala će 21. jula biti prikazan film nastao, kao rezultat rada mladih ljudi iz Segedina i Subotice, u okviru ovog projekta.

Popravni ispiti u avgustu

Pripremna nastava za polaganje popravnih ispita, u avgustovskom ispitnom roku, će se održavati od 19. do 23. avgusta 2019. godine prema sledećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 časova i
- Engleski jezik od 9.30 časova.

U ponedeljak 26. avgusta 2019. godine održaće se pismeni deo poopravnog ispita, i to prema sledećem rasporedu:
- Matematika od 8.00 časova i
- Engleski jezik od 11.00 časova.

U utorak 27. avgusta 2019. godine održaće se usmeni deo popravnog ispita, i to prema sledećem rasporedu:
- Engleski jezik od 8.00 časova i
- Matematika od 11.00 časova.

Članovi komisija popravnog ispita su:
- Engleski jezik:
Miroslav Rauš, Ljiljana Jurčak i Strahinja Kostić;
- Matematika:
Ivana Vuković, Slavko Benčik i Zoran Đereg.

Gradska kuća – svečana dodela pohvalnica


U Velikoj većnici Gradske kuće prošle nedelje su dodeljene pohvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola iz Subotice koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.
Rahela Šteković i Melisa Gadžur predstavljale su našu školu. Rahela je pohvaljena i nagrađena za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju iz Srpskog jezika kao nematernjeg, a Melisa za osvojeno drugo mesto na Republičkom takmičenju iz Hrvatskog jezika. Sa njima su bile i mentorke Sandra Ilić Kostić i Morena Rendulić.
Pohvalnice su nagrađenima podelile Nataša Aleksić i Marta Fehervari.

Tekst: Sandra Ilić Kostić

Premijera filma „Salaš“

U prostorijama Etno salaša Balažević u Tavankutu održana je premijera kratkog igranog filma Salaš, učenika osmog razreda i autora filma Vojnić Hajduk Daria. Učenici škole su samostalno uradili sve segmente filma.
Film ima elemenata trilera i horora, a govori o čudnim dešavanjima na salašu.
Premijeri filma prisustvovali su učenici, nastavnici, roditelji i meštani, a posebno im se obratio gospodin Zoltan Šifliš nekadašnji nastavnik ove škole i osnivač pomenutih sekcija.
Tradicija fotografije i filma u školi je duga. Jedna od uspešnijih školskih sekcija je foto i filmska sekcija. Treba napomenuti da je iz naše škole potekao nagrađivani reditelj dečijih, igranih i dokumentarnih filmova Branko Ištvančić.
Školica filma, treća po redu, počinje sa radom krajem ovog meseca. Svi zainteresovani su dobrodošli. Vidi galeriju slika

Tekst: Sonja Zvekić