Srpski jezik – općinska razina natjecanja

U subotu, 25.veljače, održana je općinska razina natjecanja iz Srpskog jezika i jezične kulture. Našu školu predstavljali su učenici:
- Nikolina Đukić i Hana Lebović (5.b)
- Lucija Skenderović i Jana Rudinski (6.b)
- Lara Prćić i Danilo Dudaš (7.b) i
- Teolinda Glavaš (8.a).
U viši rang natjecanja plasirale su se: Lucija Skenderović, osvojivši 15 bodova i treće mjesto, i Lara Prćić, koja je zauzela treće mjesto s osvojenih 16 bodova.

Prijevod: Ivan Mikulić

Podrška djeci oboljeloj od raka

Nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od raka NURDOR obratilo se našoj školi sa željom da zajedno obilježimo Svjetski dan djece oboljele od raka - 15.veljače. Prijedlog je da se učenicima ponudi mogućnost kupovine olovke s knjižnom bilješkom, koja u sebi sadrži sjeme metvice, lavande ili bosiljka. Donacijom od 100 dinara učenici postaju vlasnici čudesne olovke, kojom prvo pišu, a zatim je zasade i čekaju da izraste biljka. Prikupljena sredstva namijenjena su poboljšanju kvaliteta liječenja djece oboljele od raka. Poruke koje šalju iz NURDOR-a su: piši što više, čitaj što više, kad god možeš, posadi biljku i uvijek pomozi drugome. Članovi Učeničkog parlamenta predstavili su danu akciju ostalim učenicima. Podijelili su s njima informacije kako mogu sudjelovati u akciji i izvršiti uplate u nadi da će se što više učenika uključiti i svojom donacijom pomoći oboljelim vršnjacima.

Prijevod: Ivan Mikulić

Dan zaljubljenih

Na inicijativu Učeničkog parlamenta u našoj školi je, 14. veljače, povodom Dana zaljubljenih, održana proslava za sedmaše i osmaše. Uoči Dana zaljubljenih Učenički parlament ukrasio je jedan pano u školi na kome se mogu pronaći informacije od kada i zašto se slavi Dan zaljubljenih. Naravno, činjenice su dopunjene srcima i ljubavnim citatima. Učenički parlament se potrudio da dekoracije ne nedostaju ni u učionici gdje je održana proslava, pa su je također ukrašavali različitim srcima.
Na tulumu je bilo prisutno pedesetak učenika sedmih i osmih razreda, koji su kao ulaznicu donijeli jedan sok ili vrećicu grickalica. Za glazbu su bili zaduženi osmaši, a da sve protekne u redu i miru pobrinuli su se razrednici: Anita Kopilović, Sandra Ilić Kostić, Ivana Vuković, Miroslav Rauš, kao i nastavnici: Aleksandar Planić i Nikola Balažević. Prepuni pozitivnih dojmova učenici su nevoljno napustili školu u nadi da će uskoro biti prilika da se takva zabava ponovi.

Prijevod: Ivan Mikulić

Sreća je uvijek veća kada je podijelimo sa drugima

Upravo su to učinile predstavnice humanitarne organizacije „Kolo srpskih sestara" tijekom posjete našoj školi. Skromnoj, lijepo odgojenoj i vrijednoj djevojčici Silvani Mačković, učenici osmog razreda naše škole, uručili su novčanu pomoć sa željom da sebi kupi ono što joj je neophodno.
Silvanin osmijeh i topao pogled govori koliko je zahvalna i sretna.

Lektura: Ivan Mikulić

Gradsko natjecanje iz matematike

U subotu, 4. veljače, u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću, održano je gradsko natjecanje iz matematike. Našu školu predstavljale su tri učenice: Nađa Bedeković, Anja Gadžur i Hana Lebović.
Učenica Nađa Bedeković osvojila je 1. mjesto u kategoriji četvrtih razreda i ostvarila plasman Okružno natjecanje.
Svim natjecateljima čestitamo na dosadašnjim rezultatima, a Nađi želimo puno uspjeha u nastavku natjecanja.

Lektura: Ivan Mikulić

Općinsko natjecanje iz engleskog jezika

U subotu, 04. veljače u OŠ „Sveti Sava" u Subotici održano je Općinsko natjecanje učenika osnovnih škola iz engleskog jezika. Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole: Ivana Moravčić i Jonatan Sijanta (8.b). Jonatan Sijanta je osvojio 3. mjesto i plasirao se na Okružno natjecanje.
Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima!

Tekst: Miroslav Rauš

Dječji svetosavski dani

U srijedu, 1. večjaće, u Svetosavskom kulturnom centru u Subotici održana je glavna svečanost povodom obilježavanja osmih Dječjih svetosavskih dana. Kao i svake godine, učenici naše škole sudjeluju u ovom posebnom kulturnom događaju izvodeći neku prigodnu točku. Ovog puta je Dramsko-literarna sekcija priredila kratak skeč pod nazivom U kolonu Svetog Save, a uz podršku nastavnice Sandre Ilić Kostić i učiteljice Ibolje Vitasović. Publika je naše glumce nagradila dugim pljeskom. Pogledajte galeriju slika.

Lektura: Ivan Mikulić