Pažljivko

U petak, 10. ožujka, u prostorijama Dječjeg kazališta Subotica održana je Gradska smotra: - Subotica - finale, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.
Tim naše škole činili su učenici: Ivona Stipić i Danica Iršević - 1.b, Nikola Nađ - 1.c, Mia Neorčić - 1.d i učiteljica Tatjana Nimčević.
Naši prvašići točno su odgovorili na sva kviz pitanja iz obje igre i osvojili najviših 92 boda, zajedno s još jednom školom. Konačan ishod o tome tko će kući nositi zlatnu medalju odlučila je dodatna puzzle igra.
Čestitamo našem timu: učenicima, učiteljicama Mirjani Savanov i Slavici Pokornić, kao i roditeljima!
Čestitamo i prvašićima škole „Sonja Marinković" - a nama naše srebro sija kao zlato! Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

Međunarodni dan žena

Svake godine 8. ožujka širom svijeta obilježava se Međunarodni dan žena. U našoj školi učenici se uvijek pripremaju za taj dan. Neki su izrađivali čestitke za mame, neki su sudjelovali u sadnji cvijeća, neki su snimali video poruke, a učenički parlament odlučio je ovaj dan posvetiti ženama koje su mijenjale povijest. Članovi učeničkog parlamenta birali su po jednu poznatu ženu, pripremili njezinu kratku biografiju i citat po kome je poznata. Po čemu su ove žene zaslužne i kako su one izgledale može se vidjeti na panou kod glavnog ulaza u školu. Osim toga, jedini muški član učeničkog parlamenta, Danilo Dudaš, u srijedu 8.ožujka obišao je zaposlene i učenice naše škole i uputio im čestitke povodom njihovog dana.

Lektura: Ivan Mikulić

„Misliša” u našoj školi

Naši učenici su i ove godine sudjelovali na ovom nacionalnom matematičkom natjecanju za učenike osnovnih i srednjih škola.
Svoje znanje matematike provjerilo je 50 učenika uzrasta od prvog do osmog razreda.
Svim sudionicima čestitamo i s nestrpljenjem očekujemo rezultate.

Lektura: Ivan Mikulić