Ambijentalna nastava 7. i 8. razreda

Učenici su sedmoga i osmoga razreda naše škole 10. i 11. travnja, tijekom dvodnevne ambijentalne nastave, posjetili puno zanimljivih mjesta.
S učenicima su putovali i nastavnici: Danijela Radnić, Slađana Knežević, Miroslav Rauš, Slavko Benčik i Kristijan Milanković.
Ekskurziju je pratio stručni vodič Turističke agencije „Profis“ i liječnik Doma zdravlja Subotica.
Putovanje smo započeli u srijedu 10. travnja. Polazak grupe bio je zakazan za 7.00 sati. Relacija putovanja: Tavankut – Novi Sad – Sunčana Reka – Bajina Bašta – Tara – Zlatibor – Tavankut.

» Pročitaj više...

U pratnji svojih nastavnika prvo smo obišli Sunčanu reku, odmorište i rekreativni centar na najljepšem dijelu toka rijeke Drine, i vidjeli su mjesto gdje se snimala poznata TV novela „Greh njene majke“.
Zatim smo se vozili drinskom magistralom do Bajnine Bašte i jezra Perućac, a zatim je usljedilo panoramsko razgledavanje hidroelektrane Bajina Bašta.
Uživali smo u obilasku rječice Vrelo, najkraćoj rijeci u Srbiji s divnim slapovima i ušćem u rijeku Drinu.
Zatim dolazimo do Tare, gdje smo bili smješteni u hotelu „Beli Bor“. Nakon smještaja i ukusne večere, učenici su se družili, igrali sportske igre u sportskom dijelu hotela, a navečer su u disko klubu imali organiziranu zabavu. Svi su uživali družeći se i plešući.
Drugi dan, četvrtak 11. travnja, slijedi doručak u jutarnjim satima. Nakon doručka napustili smo hotel i krećemo k Mećavniku. Tamo smo obišli Kusturičin filmski grad Drvengrad i u pratnji vodiča razgledali smo živopisno djelo poznatoga redatelja i pogledali kratkometražni film u kinu pod zemljom.
Uputili smo se k Mokroj gori. Zatim smo uživali u prekrasnoj vožnji prugom uskog kolosijeka na Šarganskoj osmici, popularnim etno vlakom Ćira. Vožnja je trajala dva sata sa zaustavljanjem na usputnim stanicama.
Slijedi povratak u hotel i ukusan ručak.
Zatim se vozimo do Zlatibora i uživamo u prekrasnoj šetnji do Stopića pećine, koju smo posjetili u pratnji speleologa.
Nakon uzbudljivoga putovanja, prepuni pozitivnih dojmova krenuli smo k Tavankutu i završili ovo prekrasno putovanje.

» ...Manje

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori