Dan bez automobila

U okviru Europskoga tjedna mobilnosti obilježen je Dan bez automobila. Ovogodišnji je slogan Izaberi! Pokreni se!
Ovaj je dan važan za planet Zemlju jer promovira razvoj biciklizma i ostalih vidova prijevoza koji se mogu koristiti s ciljem smanjenja korištenja automobila u prometu.
Učenici nižih i viših razreda sudjelovali su na likovnomu i literarnomu natječaju, dok su na foto natječaju sudjelovali samo učenici viših razreda, s temom Dan bez automobila. Učenicima nije nedostajalo kreativnosti te su se u velikomu broju odazvali natječaju. Za najbolji likovni rad u nižim razredima izabran je rad Andreja Davčika, učenika 3. b odjela, dok je u višim razredima izabran rad Bojane Knežević, učenice 7. b odjela. Lara Prćić, učenica 5. a odjela napisala je najbolji literarni rad, dok je Teolinda Glavaš, učenica 6. a odjela autor najbolje fotografije. Sve učenike pohvaljujemo, a najbolji su radovi nagrađeni.
Tijekom Eurposkoga tjedna mobilnosti učenici viših razreda popunjavali su online upitnik na temu Poznavanje pravila u prometu pješaka i biciklista. Upitnik se sastojao od šest pitanja s ponuđenim odgovorima. Učenici koji su točno odgovorili na svih šest pitanja bili su potencijalni dobitnici romobila.
Predstavnici Učeničkoga parlamenta odabrali su dobitnika putem stranice www.random.org. Dobitnica je Lenka Todosijević, učenica 7. b odjela, kojoj čestitamo ovom prilikom. Pogledaj slike

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori