Povodom Dana žena

U tavankutskoj knjižnici

Uoči Međunarodnog dana žena niži razredi škole u Donjem Tavankutu sa svojim učiteljima sudjelovali su u radionicama seoske knjižnice. Dočekala na je, uvijek ljubazna i susretljiva, knjižničarka Spomenka koja je učenicima pripremila materijal za rad. Pravili su maštovite i živopisne darove i čestitke namjenjene mamama za Dan žena. Učenici su dali sve od sebe i mnogo su uživali u radu, dok su u njihovim spretnim ručicama oživljavali cvjetovi od papira u boji, srca i čestitke pune ljubavi. Osjećaj zadovoljstva zbog uspješnih kreacija kao da nije bio dovoljan, te su đaci ispraćeni slatkim bombonama koje su im izmamile osmjehe.
Vjerujemo kako će suradnja sa seoskom knjižnicom i dalje biti uspješna i djelovati na obostrano zadovoljstvo.

Tekst: Ana Kopunović Legetin


U svijetu se Međunarodni Dan žena obilježava 8. ožujka. Učenici naše škole su, kao i prethodnih godina, bili veoma vrijedni i trudili su se da svojim aktivnostima nadolazeći praznik učine što ljepšim.
Neki od njih izrađivali su čestitke za mame i bake, dok su ostali pripremali cvjetne aranžmane i ukrasne šalice koje će se prodavati u hodniku ulaza škole, a sredstva prikupljena od prodaje doprinijet će kupovini školskog vozila.
Članovi Učeničkog parlamenta uredili su pano u hodniku škole. Ove godine odlučili su svojim vršnjacima predstaviti i približiti znamenite žene koje su živjele, radile i stvarale na našim prostorima, a u nadi da će nadahnuti neke nove djevojčice da se odvaže i krenu koracima ovih hrabrih žena. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Ivan Mikulić

Odgovori