Škola za 21. stoljeće

Treća faza natjecanja u programiranju, u okviru programa Škole za 21. stoljeće, održana je u petak 29. studenoga u Start-it centru u Zrenjaninu. Na natjecanju je svoje projekte prikazalo i branilo 20 škola. Našu školu predstavljali su učenici 7.c odjela Ognjen Berberović i Stefan Saulić s projektom Klon Gupčeve lipe - meteorološka i fenološka mjerenja. Njihov je mentor Branko Stantić, nastavnik Tehnike i tehnologije.
Otvaranju natjecanja prisustvovali su: njezina ekslencija Sian MacLeod, ambasadorica Velike Britanije u Republici Srbiji, Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i odgoj, Clare Sears, direktorica za Srbiju i Zapadni Balkan pri Britanskom Savjetu i Olivera Todorović, pomoćnica direktora Zavoda za unaprjeđivanje obrazovanja i odgoja.
Nakon otvaranja učenici su pred tročlanim stručnim žirijem imali pet minuta za prezentaciju i demostriracju svoga projekta i pet minuta za odgovore na pitanja članova žirija.
Poslije zasijedanja, žiri je proglasio pobjednike. Naša je škola osvojila prvo mjesto i zajedno s drugoplasiranom školom imat će priliku sudjelovanja i predstavljanja svoga projekta na engleskome jeziku na Regionalnome natjecanju u programiranju koje će se održati u Tirani u Republici Albaniji, u travnju 2020. godine. Tim koji pobijedi na Regionalnome natjecanju u programiranju sudjelovat će na Bett Showu, u Londonu u Velikoj Britaniji.
Za osvojeno prvo mjesto učenici, mentor i škola dobili su diplome i nagrade. Najznačajnija nagrada je za školu, a to su dodaci - spravice koje se koriste zajedno s micro:bit uređajima u vrijednosti od 500 britanskih funti.

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori