U poseti Usori

Predstavnici škole boravili su u posjeti Usori i Osnovnoj školi „Ivan fra Frano Jukić”.
Prisustvovali smo promociji knjige Mirka Jeleča „Trun u oku” održanoj u Općoj knjižnici Usora. Pozdravila nas je i srdačnu dobrodošlicu poželjela direktorica knjižnice, Daliborka Matošević. O knjizi ovog bosanskohercegovačkog pisca su govorili i svoje viđenje iznijeli pjesnikinja i doktorantkinja književnosti Naida Mujkić, novinar Miralem Begić te autor Mirko Jeleč. Bilo je ovo divno druženje protkano kulturom, emocijom i pisanim slovom.
Narednog dana prisustvovali smo programu proslave Dana škole i uživali u priredbi koju su pripremili učenici i učitelji škole. U prijatnoj atmosferi razgovarali smo sa ravnateljicom škole Ivanom Matić i prosvjetnim savjetnikom, Slobodanom Krajinom.
U društvu divnih domaćina obišli smo crkvu Svetog Ante u Sivši, stolnu usorsku crkvu, a potom i stari grad Tešanj i gradinu iznad Tešnja gdje smo čuli priče o nastanku same tvrđave koju čine dvije cjeline: Gornji grad iz srednjovjekovnog perioda i Donji grad nastao u osmanskom periodu. Nastavili smo posjet obilazeći staru begovsku kuću, Eminagića konak, koja je bila korištena sve do 1970. godine, a krajem XX vijeka je restaurirana te danas svjedoči o duhu prošlog vremena.
Zahvaljujemo se domaćimima na gostoprimstvu i nadamo se skorom susretu i nastavku suradnje. Pogledajte galeriju slika.

Tekst: Ivana Horvat

Odgovori