Dan škole


Godina 2020.

U petak, 7. veljače, obilježili smo Dan škole u tavankutskome Domu kulture. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pjevački zbor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj. Poseban trenutak večeri činio je zajednički nastup klape Levanda, ženskoga zbora HKD-a Napredak i školskoga zbora.
Programu su prisustvovali, pored gostiju iz naše Srbije, i gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji.
Na samome početku programa goste je pozdravila ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić, koja je podsjetila na značenje i važnost pojma škole, koji se danas često zaboravlja, a dolazi od starogrčke riječi shola (σχολείο) koja se prvenstveno odnosila na vrijeme provedeno u dokolici i zabavi. Upravo je time najavila sve ono što nas je čekalo u nastavku programa. Sve prisutne pozdravio je i Rudolf Vujević, izaslanik predsjednika Skupštine Zagrebačke županije koji je ukazao na vrijednost i potrebu nastavka suradnje naše škole sa svim subjektima s kojima je ta suradnja od obostrane važnosti i interesa.
Ovo je, ujedno, bila prva manifestacija u Domu kulture u Tavankutu nakon njegove potpune rekonstrukcije.

Prijevod: Morena Rendulić

Pogledajte raspored programa obilježavanja Dana naše škole

Pogledajte galeriju slika

Final Tiles Gallery id=49 does not exist


Godina 2019.

Final Tiles Gallery id=53 does not exist

Dan naše škole proslavljen je u petak, 8. veljače. Proslavi su bili nazočni učenici i djelatnici škole, kao i brojni gosti iz zemlje i inozemstva. Ovaj događaj uveličao je nastup klape „Levanda“ iz Samobora, koja je izvela poseban program s nizom prekrasnih pjesama uz glazbenu pratnju.
Goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić. Program je organiziran u crkvi „Srca Isusova" u Tavankutu.
U svečanome raspoloženju i u duhu prijateljstva, nazočni su nastavili druženje na koktelu u školskim prostorijama.


Godina 2018.

U petak, 2. veljače 2018. godine, OŠ „Matija Gubecˮ Tavankut proslavila je Dan škole. Gosti, učenici i zaposleni okupili su se u Velikoj vijećnici Gradske kuće, a program su obogatile izvedbe školskoga zbora i klape Levanda iz Samobora. S učenicima i zaposlenima bili su gosti iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Srbije. Obilježavanju svečanog dana prisustvovali su: Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske, Slavko Kojić i Danijela Franić - ispred grada Zagreba i Magda Fehervari, zamjenica tajnika za društvene djelatnosti. Mirjana Kopilović, bivša zaposlenica naše škole, dobila je sliku od slame od učenika i kolega u povodu odlaska u mirovinu. Generalni sponzor proslave bila je Zagrebačka županija koju su predstavljale Darinka Balen i Dubravka Martić.


Godina 2017.

Naša škola proslavila je svoj Dan škole, u petak 10. veljače, u Dječjemu kazalištu u Subotici uz prigodan program. Školski zbor, uz tamburašku pratnju, izveo je obradu glazbene izvedbe Vjeruj u ljubav. Zatim su zaposleni i gosti uživali u nastupu klape Levanda iz Samobora. Prisutne je pozdravila ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić. Ovome događaju prisustvovali su: gospodin Rudolf Vujević - dožupan Zagrebačke županije, Vjeran Štublin - pročelnik odjela za prosvjetu, sport, kulturu i tehničku kulturu županije, Darinka Balen - zadužena za osnovno obrazovanje i učeničke zadruge iz Zagrebačke županije, Slobodan Krajina – ravnatelj „Osnovne škole Ivana fra Frane Jukića“, Nedeljko Marinov - ravnatelj Osnovne škole „Primošten“, Sanja Knezić - ravnateljica Osnovne škole „Matije Gupca“ iz Gornje Stubice, Jasna Varga - ravnateljica Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Jarmine, Jovanka Tešanović - nekadašnja ravnateljica Osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“ iz Subotice, Mirjana Stevanović - ravnateljica Oosnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice, Ljiljana Dulić - ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Ladislav Suknović - predsjednik HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta, predstavnici Školskoga odbora i zaposleni te učenici naše škole.

Prijevod: Morena Rendulić


Godina 2016.

Proslava Dana škole, u petak, 5. veljače, počela je otvaranjem izložbe fotografija, učenika fotografske sekcije, pod nazivom Tavankut u očima djeteta.
Obilježavanje Dana škole uveličali su svojim prisustvom: Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici - gospodin Velimir Pleša, Branko Ivančić - reditelj na HRT-u (koji je rođeni Tavankućanin), Augustin Juriga - saradnik i mentor fotografske sekcije, Zoltan Šifliš - bivši nastavnik naše škole i drugi gosti. Fotografije sa spomenute izložbe bit će izložene u Gornjoj Stubici, u Republici Hrvatskoj, u mjesecu lipnju. Pogledajte galeriju slika

Prijevod: Morena Rendulić