9. susret “GO-CAR-GO”

Autor projekta Stanko Kostanjevec sa ekipom iz naše škole

Učenici osmih razreda: Martina Balažević, Dunja Mačković, Miomir Skenderović i Vanja Tintor i dvoje mentora: Predrag Bedeković i Branko Stantić učestvovali su, 14. i 15. maja 2018. godine, na 9. susretu „GO-CAR-GO“ u Školskom centru u Ptuju u Sloveniji.
Svemu ovome možemo zahvaliti gospodinu Stanku Kostanjevecu, autoru i vođi projekta i profesoru pri Mašinskoj školi u Ptuju, koji nam je obezbedio šasiju ekstramobila.
Na ovogodišnjem susretu učestvovao je 25 osnovnih škola (18 iz Republike Slovenije, 6 iz Republike Hrvatske i naša škola iz Republike Srbije) koje su se takmičile u slalomu i veleslalomu. Izgled, funkcionalnost i druge karakteristike ekstramobila ocenjivala posebna komisija sastavljena od profesora Mašinskog centra iz Ptuja, a takođe su i ekipe učenika ocenjivale tri najbolja ekstramobila.

Školska ekipa "GO-CAR-GO" sa direktoricom Stanislavom Stantić Priić

Nakon takmičarskog dela svi prisutni su dobili ručak, posle čega je održano svečano zatvaranje i podela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za učestvovanje i nagrade. Ekstramobil naše škole - FLAMENKO, dobio je priznanje za originalno rešenje, kao i za osvojeno treće mesto u kategoriji slaloma i kategoriji veleslaloma.
Učenici su bili oduševljeni događajem i nadamo se nastavku započete međunarodne saradnje u oblasti tehnike.

Ostavite odgovor