9. susret “GO-CAR-GO”

Autor projekta Stanko Kostanjevec s timom iz naše škole

Učenici osmih razreda Martina Balažević, Dunja Mačković, Miomir Skenderović i Vanja Tintor i dvoje mentora Predrag Bedeković i Branko Stantić sudjelovali, 14. i 15. svibnja 2018. godine, na 9. susretu GO-CAR-GO u Školskom centru u Ptuj u Sloveniji.
Za ovo možemo zahvaliti gospodinu Stanku Kostanjevecu, autoru i vođi projekta i profesoru pri Strojnoj školi u Ptuju, koji nam je osigurao podvozje ekstramobila.
Na ovogodišnjem susretu sudjelovalo je 25 osnovnih škola (18 iz Republike Slovenije, 6 iz Republike Hrvatske i naša škola iz Republike Srbije) koje su se natjecale u slalomu i veleslalomu. Izgled, funkcionalnost i druge karakteristike ekstramobila je ocjenjivala posebna komisija sastavljena od profesora Školskog centra iz Ptuja, a također su i ekipe učenika ocjenjivale tri najbolja ekstramobila.

Školski tim "GO-CAR-GO" s ravnateljicom Stanislavom Stantić Prćić

Nakon natjecateljskoga dijela svi prisutni su dobili ručak poslije čega je održano svečano zatvaranje i podjela potvrda i priznanja. Svi učenici dobili su potvrdu za sudjelovanje i nagrade. Ekstramobil naše škole - FLAMENKO, dobio je priznanje za originalno rešenje, kao i za osvojeno treće mesto u kategoriji slaloma i kategoriji veleslaloma.
Učenici su bili oduševljeni događajem i nadamo se nastavku započete međunarodne suradnje u području tehnike.

Jedna misao o “9. susret “GO-CAR-GO”

Odgovori