Biciklisti u našoj školi

U petak, 18. rujna, naša je škola ugostila članove biciklističkoga kluba Spartak iz Subotice: Nikolinu Perčić, Marka Perčića, Mihajla Bolića, Marka Tikvickog; kao i Ivanu Vilim, predstavnicu S team, biciklističkoga kluba iz Sombora povodom obilježavanja Europskoga tjedna mobilnosti. Tema ovogodišnjega Europskoga tjedna mobilnosti jest Mobilnost bez zagađenja za sve. Za tu temu odabran je slogan: Izaberi! Pokreni se!
Dobrodošlicu gostima poželio je župnik Franjo Ivanković, dok su nastavnici Miroslav Stipić i Čedomir Pađen upoznali učenike sa životom i djelom Ivana Sarića te razvojem biciklizma u Subotici. Gosti su održali prezentaciju na temu biciklizma za učenike nižih i viših razreda.
Ivana Vilim donijela je odličja koja je uz pomoć talenta, upornosti i zdravoga načina života uspjela osvojiti. Prvu medalju osvojila je na stazi u Kraljevu, a do sada je sudjelovala na brojnim natjecanjima u Srbiji, državnim prvenstvima, balkanskim prvenstvima, europskim prvenstvima i na Europskom festivalu mladih koji je organiziran po uzoru na Olimpijske igre, gdje je osvojila pehare i medalje.
Članovi bicikilističkoga kluba Spartak, također su, ostvarili zapažene rezultate:
Nikolina Perčić prošlogodišnja je trostruka prvakinja, dok je ove godine osvojila 3. i 4. mjesto na prvenstvu Srbije.
Mark Perčić ove je godine osvojio dva puta 2. mjesto na prvenstvu Srbije, a ove je godine dvostruki prvak u Bugarskoj.
Mihajlo Bolić postigao je 2. mjesto na ovogodišnjemu prvenstvu Srbije.
Učenici su s velikom pažnjom pratili svaki pokret i riječi biciklista te dobili odgovore na postavljena pitanja (Kako postati biciklist? Je li biciklizam skup sport? Koja je cijena profesionalnoga bicikla? Vremensko trajanje jednog treninga…).
Predstavnici Učeničkoga parlamenta intervjuirali su prvakinju Srbije, Ivanu Vilim.
Zahvaljujemo gostima na održanoj promociji biciklizma i želimo im da nižu i dalje uspjehe te odlične rezultate. Pogledajte galeriju slika.

Prijevod: Morena Rendulić

Odgovori