Njive djetinjstva

U okviru obilježavanja Godine hrvatskih velikana u Vojvodini, učenici naše škole, koji pohađaju nastavni predmet Hrvatski jezik te Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, sudjelovali su na likovnom i literarnom natječaju Njive djetinjstva. Riječ je o natječaju koji je, povodom stote godišnjice rođenja pjesnika Jakova Kopilovića, raspisala Hrvatska riječ u suradnji s ostalim hrvatskim institucijama, udrugama i pojedincima.
Tom je prigodom u HKC-u Bunjevačko kolo, Subotica u četvrtak, 29. 11. 2018. u 19:00 sati organiziran prigodan program i uručenje diploma i nagrada te pohvalnica i utješnih nagrada učenicima koji su sudjelovali na natječaju.
Nagrađeni i pohvaljeni učenici jesu sljedeći:
Diplomu i nagradu za likovni rad osvojila je Marijana Skenderović, 2. a razred (3. mjesto). Pohvalnice i utješne nagrade za likovne radove osvojili su učenici Bojan Šefer (3. a razred) i Ivana Kaić (2. a razred).
Diplomu i nagradu za literarni rad osvojile su učenice Ana Skenderović, 8. c razred (2. mjesto) i Vanja Dubajić, 7. b razred (3. mjesto). Pohvalnice i utješne nagrade za literarne radove osvojili su: Nikola Juhas (8. b razred), Valentina Ostrogonac (7. a razred), Ante Balažević (5. b razred), Tomislav Nimčević (7. b razred), Ivan Vuković (7. a razred), Deni Čupak (7. b razred), Dragana Pokornik (8. a razred), Rahela Šteković (8. a razred) i Dario Vojnić Hajduk (8. a razred).
Osim u vrijednim nagradama, učenici su uživali i u filmu o Jakovu Kopiloviću te njegovim uglazbljenim pjesmama.

Tekst: Morena Rendulić

Odgovori