Такмичење у коришћењу дронова

Републичко такмичење

Републичко такмичење у програмирању и управљању дроновима, у оквиру Фестивала ЗНАЊЕМ ЗА БУДУЋНОСТ, одржано је, у суботу 22. априла, у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.
Екипу школе чинили су ученици:
- Душан Урукало 5.а,
- Ведран Тиквицки 6.а,
- Немања Моравчић 7.а и
- Богдан Ковачевић 7.а.
Такмичење се састојало из три задатка - три мисије. У првој мисији ученици су слободно управљали дроном по постављеном полигону. У другој мисији полигон је било потребно савладати писањем програмског кôда у Python-у, док је у трећој мисији програмски кôд писан употребом Skretch-а или Drone Blocks-а. Употреба варијабли у оба програмска кôда доносила је додатне бодове.
На републичко такмичење пласирало се 40 екипа са територије Републике Србије. Наша школа је показала солидно знање, али није успела заузети једно од прва три места. Школа је добила захвалницу за учешће, а ученици и ментор пригодне поклоне.

Текст: Бранко Стантић


Окружно такмичење

Окружно такмичење у коришћењу дронова у оквиру ФЕСТИВАЛА „ЗНАЊЕМ ЗА БУДУЋНОСТ“, одржано је у суботу, 25. марта, у Основној школи „Соња Маринковић“ у Новом Саду са почетком од 13:00 часова.
Екипу наше школе чинили су ученици: Душан Урукало (5.а), Ведран Тиквицки (6.а), Немања Моравчић и Богдан Ковачевић (7.а). Такмичење се састојало из три задатка - три мисије. У првој мисији ученици су слободно управљали дроном по постављеном полигону. У другој мисији полигон је било потребно савладати писањем програмског кода у Python-у, док је у трећој мисији програмски код писан употребом Skretch-а или Drone Blocks-а уз употребу варијабли.
Пријављено је било 18 екипа са територије Бачке, а екипа наше школе освојила је треће место (160 бодова) и пласирала се на републичко такмичење, које је заказано за 22. април у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.
Школа је добила захвалницу за учешће, а ученици пригодан поклон у виду bluethoot звучника. Погледајте галерију слика.

Текст: Бранко Стантић