Техника и технологија

У ОШ „Пионир“ у Старом Жеднику одржано је окружно такмичење из Технике и технологије.
На такмичењу је учествовало 23 ученика из 7 основних школа са територија Суботице и Бачке Тополе. Ученици су били разврстани у пет дисциплина. Проверавало се теоретско и практично знање ученика. У теоретском делу ученици су писали тест на коме су могли освојити највише 50 бодова, док су на практичном делу израђивали разне моделе и макете од картона, лима, или су састављали струјна кола. На практичном делу ученици су могли освојити, такође, највише 50 бодова.
Нашу школу представљао је ученик 8.а одељења Душан Иштванов, који је у оквиру своје дисциплине (ученици осмих разреда), са 94 освојена бода - од максималних 100 бодова, освојио прво место. Овим се успехом пласирао на републичко такмичење. Ментор ученика је наставник Технике и технологије Бранко Стантић. Републичко такмичење ће бити одржано средином маја у Београду.
Желимо Душану пуно успеха на републичком такмичењу.

Текст: Бранко Стантић

Конкурс

Ученици наше школе су, и ове године, дали свој допринос ликовном конкурсу „Богатство различитости.” Ученици 5.а и 5.б разреда одазвали су се учешћу на 12. међународном ликовно-литерарном и новинском конкурсу „Богатства различитости”, под слоганом „У туђим ципелама”, а у организацији наше школе. Циљ је да разумеју и прихвате постојање различитих углова осећања и позиција у којима се свако може наћи, те да од малих ногу развијају емпатију према другима.

Текст: Лариса Ђурић