Erazmus plus

U četvrtak, 20. decembra 2018. godine, našu školu su posetile Nevena Aleksić i Helena Milošević Momčilov iz OŠ “Ivan Milutinović” iz Višnjice, jedne od prvih škola osnovanih na teritoriji Beograda.
Razlog posete je podela iskustava u vezi sa pisanjem projekata u okviru Erazmus plus programa. Grupa nastavnika u ovoj školi je učestvovala u izradi jedinstvenog projekta Mudriji zajedno, čija je polazna osnova pronalaženje modela za uvođenje projektne nastave u redovnu praksu i ukazivanje na mogućnosti praktičnog povezivanja usvojenih sadržaja iz najraznorodnijih oblasti. Projekat je podržala nacionalna agencija Tempus i sufinansiran je od strane Erazmus plus programa.
Gošće su veoma iskreno i detaljno podelile svoja iskustva, počevši od pripremne faze pisanja projekta, sve do implementacije istog u nastavnom procesu, na čemu smo im neizmerno zahvalni te se nadamo nastavku saradnje.
Za više informacija o školi iz Višnjice i samom projektu posetite sledeći Link.

Tekst: Miroslav Rauš

Slatkiš za osmeh


Učenički parlament škole organizovao je humanitarnu akciju Slatkiš zaosmeh, uz podršku nastavnica Danijele Radnić i Sandre Ilić Kostić.
Naime, tokom prethodne nedelje sakupljali su se slatkiši za decu iz vrtića PetarPan u Donjem Tavankutu. Svako ko je bio u mogućnosti doneo je čokoladicu, bananicu ili neki sličan slatkiš, a nakon završetka akcije napravljeni su paketići za svako dete u vrtiću.
Podela ovih skrommih, ali od srca pripremljenih poklončića, održana je 5. decembra u prostorijama vrtića. Sva deca i njihovi vaspitači bili su prijatno iznenađeni ovim gestom i nisu štedeli svoje osmehe.
Cilj akcije bio je da obradujemo naše mališane i da im pokažemo da njihovi veliki drugari misle na njih. (Vidi galeriju slika)

Tekst: S.I.K.

Njive detinjstva

U okviru obeležavanja Godine hrvatskih velikana u Vojvodini, učenici naše škole, koji pohađaju predmete Hrvatski jezik i Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, učestvovali su na likovnom i literarnom konkursu Njive djetinjstva. Reč je o konkursu koji je, povodom stote godišnjice rođenja pesnika Jakova Kopilovića, raspisala Hrvatska riječ u saradnji s ostalim hrvatskim institucijama, zajednicama i pojedincima.
Tom je priilikom u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici, u četvrtak, 29. novembra. u 19,00 časova organizovan prigodan program i dodela diploma, nagrada, pohvalnica i utešnih nagrada učenicima koji su učestvovali na konkursu.
Nagrađeni su i pohvaljeni sledeći učenici:
Diplomu i nagradu za likovni rad osvojila je Marijana Skenderović, 2.a razred (3. mesto). Pohvalnice i utešne nagrade za likovne radove osvojili su učenici Bojan Šefer (3.a razred) i Ivana Kaić (2.a razred).
Diplomu i nagradu za literarni rad osvojile su učenice Ana Skenderović, 8.c razred (2. mesto) i Vanja Dubajić, 7.b razred (3. mesto). Pohvalnice i utešne nagrade za literarne radove osvojili su: Nikola Juhas (8.b razred), Valentina Ostrogonac (7.a razred), Ante Balažević (5.b razred), Tomislav Nimčević (7.b razred), Ivan Vuković (7.a razred), Deni Čupak (7.b razred), Dragana Pokornik (8.a razred), Rahela Šteković (8.a razred) i Dario Vojnić Hajduk (8.a razred).
Osim u vrednim nagradama, učenici su uživali i u filmu o Jakovu Kopiloviću, kai u njegovim pesmama.

Prevod:ADM