Foto-konkurs „U mom kraju“

Na trećem foto-konkursu pod nazivom „U mom kraju“, u organizaciji Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Subotice, učestvovao je veliki broj učenika starijih razreda naše škole. Veliki odaziv konkursu i - uspeh nije izostao.
Anja Jurić, učenica 6.b odeljenja, je osvojila prvo mesto na konkursu.
Svečanost je, kao i objavljivanje rezultata, održana 20. novembra u školi organizatora.
Učenike koji su učestvovali na konkursu pohvaljujemo, a našoj Anji - čestitamo.
Vidi galeriju slika

Tekst: Anita Kopilović

Priredba za bake i deke

Učenici od prvog do četvrtog razreda i mališani iz vrtića područnog objekta škole u Gornjem Tavankutu su, 29. oktobra, održali priredbu za svoje bake i deke.
Posle priredbe su održane igre u kojima su se bake i deke takmičile i nadmetale zajedno sa svojim unukama i unucima. Svi učesnici su, zahvaljujući sponzorima, dobili „slatke“ nagrade..
Nosioci programa su bili: Tatjana Nimčević, Zorica Tanović, Ana Kopunović Legatin, Strahinja Kostić i Jelica Dulić.

Vidi galeriju slika i pogledaj video

Dopisna matematička olimpijada – 2. kolo

Učenice: Ana Davčik, odeljenje 6.b, i Petra Mačković, odeljenje 5.b, učestvovale su u 2. kolu četrnaeste dopisne matematičke olimpijade koje je održano u organizaciji Matematičkog društava „Arhimedes“ iz Beograda.
Obe naše učenice su ostvarile veoma dobre rezultate, Ana Davčik - 82 poena i Petra Mačković - 81 poen. I Ana i Petra su osvojile Pohvale od organizatora takmičenja. Mentor učenicama je Ivana Vuković.
Čestitamo našim učenicama.
Rezultate drugog kola možete pogledati na adresi Arhimedesa.

Tekst: Ivana Vuković

Podsećanje – arhiva


Podsećanje

- U ponedeljak 11. novembra, je neradni dan.
- U utorak, 12. novembra, nastava će se izvoditi po rasporedu časova za ponedeljak.

U Srbiji se, od 2012. godine, 11. novembar obeležava kao
Dan primirja u Prvom svetskom ratu,
Na taj dan, u 11:00 sati u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša u
šumi Kompjenj u Francuskoj, sile Antante i Nemačka su okončale Veliki rat potpisivanjem primirja. Nakon toga pregovori o uslovima mira su nastavljeni i
- Versajskim mirom, 28. juna 1919. godine, Prvi svetski rat je i zvanično okončan.

18. Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku

U petak je, 9. novembra 2019. u Gradskoj biblioteci u Subotici, održana 18. Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku.
Našu školu je, u kategoriji mlađeg uzrasta, predstavljala učenica Nikolina Jurić iz 3.a razreda pesmom Dom autora Ratka Zvrka. U kategoriji srednjeg uzrast našu školu je predstavljala učenica 8.a razreda Melisa Gadžur pesmom Poludjela ptica autora Dobriše Cesarića. Mentori učenika su učitelj Antun Lučić i nastavnica Morena Rendulić.
Pohvaljujemo njihove nastupe i nestrpljivo ih očekujemo i sledeće godine, a Melisi čestitamo na osvojenom putovanju u Osijek.
Nismo mogli ne primetiti i naše bivše učenice koje su se, takođe, istakle svojim nastupima i osvojile priznanja i nagrade i tako nas ispunile ponosom.
Koliko smo uživali u poeziji, ali i u druženju sa starim prijateljicama, pogledajte na fotografijama.

Okružno prvenstvo u atletici

Na Gradskom stadionu u Subotici je, u četvrtak 17. oktobra, održano Okružno prvenstvo u atletici uz učešće blizu 400 takmičara. Naši učenici: Aleksa Stanković (6.b), Nađa Kopilović (6.b) i Elena Sekulić (8.c) su osvojili prva mesta u bacanju kugle u svojim uzrasnim kategorijama. Pobednici po disciplinama su stekli pravo učestvovanja na Međuokružnom prvenstvu, koje će se održati tokom 2. polugodišta.
Čestitamo našim učenicima i želimo im sreću u narednoj fazi takmičenja!

Tekst: Miroslav Rauš

Nagradno putovanje u Beč

Naša učenica, Ana Davčik (6.b) osvojila je prvo mesto na 7. Međunarodnom takmičenju iz stranih jezika Willkommen i kao nagradu - putovanje u Beč. Ana i nastavnik engleskog jezika, Miroslav Rauš, zajedno sa organizatorima takmičenja i drugim nagrađenim učenicima i nastavnicima su, 2. i 3. novembra, posetili Beč. Prijatan vikend uz druženje sa drugim učenicima i nastavnicima upotpunile su i posete znamenitostima ovog grada - poput dvorca Šenbrun, Prirodnjačkog muzeja i Pratera.
Čestitamo našoj Ani i želimo joj uspeh u narednim takmičenjima!

Vidi galeriju slika

Prevod: Miroslav Rauš