Такмичење из енглеског језика

Окружно такмичење из енглеског језика

У недељу, 10. марта у ОШ „Свети Сава" у Суботици, одржано је Окружно такмичење из енглеског језика. На такмичењу су учествовале: Луција Скендеровић, Маријана Скендеровић, Миљана Антал и Маја Матић.
Маја Матић је освојила 2. место, а Миљана Антал 3. место и пласирале су се на Републичко такмичење.
Честитамо Маји и Миљани на постигнутим резултатима!


 

 

 

У недељу, 4.фебруара, у ОШ „Свети Сава“ у Суботици одржано је Општинско такмичење ученика основних школа из енглеског језика. На такмичењу су учествовали и ученици наше школе: Маријана Скендеровић (7.а), Луција Скендеровић и Јована Цвијанов(7.б), Миљана Антал и Немања Саулић (8.а) и Маја Матић (8.б). Ученица Миљана Антал је освојила 2. место, док су ученице: Маја Матић, Маријана Скендеровић и Луција Скендеровић освојиле 3.место и пласирале се на Окружно такмичење.
Честитамо нашим ученицима на постигнутим резултатима!

Преводи: Мирослав Рауш

Школска слава

Славећи образовање, традицију и духовност наша школа је обележила школску славу Светог Саву. Програм је започео Светосавском химном у извођењу школског хора, а под вођством наставника Беле Анишића.
Након што је отац Вељко Васиљев освештао колач, директорица је поздравила присутне и представила првог кума школске славе - Слободана Милошева, директора предузећа „Чистоћа и зеленило”.
Наводећи да су поуке учитеља и наставника светионик у образовању и васпитању младих нараштаја, директорица је указала на значај једне такве жене - учитељице Розике Вуковић, чије име носи и улица поред школе у Љутову.
Како би увеличали програм, ученици који су награђени на Фестивалу „Миња Субота”, Катарина и Лука Мамужић, извели су песму Николе Херцигоње „Тихо, тише” односно „Деца су украс света” Миње Суботе.
Ученици нижих разреда из Љутова извели су рецитал о Светом Сави, којим су нас подсетили не само на биографију овог светитеља већ и на приоритете којима бисмо се требали руководити у нашим молитвама и жељама.
Драмска секција припремила је представу по легендарној причи Свети Сава и сељак без среће, а школски тамбурашки састав извео је „Момачко коло”.
Чланови драмске секције наступиће са овом представом у Дечјем позоришту у Суботици, у оквиру Дечјих светосавских дана, које организује Основна школа „Матко Вуковић”, са жељом да следе пример Светог Саве, који надахњује на стицање знања, неговање љубави и ширење међусобног поштовања. Погледајте галерију слика.

Текст: Невена Ивић

Дан заљубљених

Ученички парламент је организовао журку за ученике седмог и осмог разреда поводом Дана заљубљених.
Ђаци су тога дана окитили учионицу балонима, лампицама и срцима израђеним од различитих материјала, донели су грицкалице и сокове, те су припремили озвучење и листу песама.
Да све протекне без проблема, били су задужени наставници: Милена Предојевић, Невена Ивић, Ивана Хорват, Дејан Даничић и Јосип Шарчевић.
Пуни позитивних утисака, ученици су након трочасовне забаве уз песму напустили школу, са жељом да се овакав вид дружења понови што пре. Погледајте галерију слика.

Текст: Невена Ивић