Hippo međunarodno natjecanje iz engleskog jezika 2020.


Naši učenici sudjeluju u HIPPO međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika već treću godinu zaredom. Prvi krug natjecanja je održan u našoj školi u petak,28. veljače. Sudjelovalo je 14 učenika, koji su bili podijeljeni u četiri kategorije, ovisno o uzrastu:
- Dušan Urukalo, Nemanja Vojnić Hajduk, Ivan Horvat - Hippo Little;
- Teolinda Glavaš, Denis Krasnić i Jonatan Sijanta - Hippo 1;
-
Ana Davčik, Andreas Damjanoski, Bojana Knežević i Anđela Stantić - Hippo 2 i
- Dušan Bajić, Ognjen Berberović, Veljko Vuković i Stefan Saulić - Hippo 3.
U polufinale ovog natjecanja plasirat će se 10 posto najbolje rangiranih učenika u našoj zemlji.
Hvala učiteljicama: Svetlani Pribičević, Ibolji Vukobratović, Ivani Vuković, Daniijeli Radnić, Josipi Kojić i Mileni Predojević za pomoć pri organiziranju natjecanja.
Želimo našim učenicima puno sreće! Pogledajte galeriju slika

Prijevod: Miroslav Rauš

Dan ružičastih majica


U našoj je školi obilježen Dan borbe protiv vršnjačkoga nasilja - Dan ružičastih majica. Svi učenici i zaposleni škole danas su obukli ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkoga nasilja i na taj način naglasili značaj ovoga globalnog problema.
Članovi Učeničkoga parlamenta napravili su letke i simbolične, malene ružičaste majice i na taj način, kroz različite aktivnosti, upoznali svoje vršnjake s temom. Razgovarali su o prevenciji nasilja među vršnjacima i na taj način podizali svijest o međusobnome poštivanju i toleranciji.
Pogledajte galeriju slika

Epidemija gripe – arhiva


Obavijest

Epidemije gripe u Vojvodini „zatvorila“ škole i vrtiće

U Vojvodini je zbog epidemije gripe od sutra, 12. veljače, obustavljen boravak djece u vrtićima i nastava u školama, priopćila je Pokrajinska vlada.
Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih ustanova i škola donio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a na osnovi preporuke Pokrajinskoga sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Zbog zaštite zdravlja djece, nastava se obustavlja od 12. do 21. veljače. Odluka o načinu nadoknade propuštenoga obrazovno-odgojnoga rada bit će donijeta naknadno.
Prvi je sljedeći nastavni dan ponedjeljak, 24. veljače.
Naša će škola, radnim danima, imati dežurstvo dijela osoblja u vremenu od 08:00 do 13:00 sati.

Prijevod: Morena Rendulić


Matematičarke u Gradskoj vijećnici

Učenicama koje su postigle zapažen uspjeh na Općinskom natjecanju iz matematike, u srijedu 12. veljače, uručene su diplome i pohvale u Gradskoj vijećnici u Subotici.
Diploma je dodijeljena Lari Šegini - razred 4. b, a pohvale su dodijeljene: Miljani Antal - razred 4. b, Teolindi Glavaš - razred 5. a i Ani Davčik - razred 6. b.
Čestitamo našim učenicama na postignutim rezultatima i želimo im puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Svečanost u Domu kulture


U petak, 7. veljače, proslavili smo Dan škole u Domu kulture u Tavankutu. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pjevački zbor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj.
Osim gostiju iz naše Srbije, u programu su sudjelovali: gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji. Pročitajte više

Dan škole

U petak, 7. februara, obeležili smo Dan škole u tavankutskom Domu kulture. Proslavu su uveličali svojim nastupima: klapa Levanda iz Samobora i ženski pevački hor HKD-a Napredak - podružnice Usora-Tešanj.
Programu su prisustvovali, pored gostiju iz naše Srbije, i gosti iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, predstavnici kulturnih institucija, predstavnici hrvatske zajednice, učenici, nastavnici i roditelji. Pročitajte više